Stafidele reprezinta o sursa importanta de energie, fibre, proteine si carbohidrati. Sunt bogate in zahar si calorii, dar au un indice glicemic scazut. Stafidele nu contin colesterol si sunt, de asemenea, bogate in potasiu, vitamina C, calciu, magneziu, fosfor si sodiu. Acestea contin vitamine si minerale, cum ar fi tiamina, niacinul, riboflavina, vitamina B-6, fier si zinc. 

Consumul de stafide are o serie de beneficii pentru sanatate, de aceea strugurii uscati pot fi consumati pe post de gustare sanatoasa intre mese si ii poti folosi ocazional in cate un desert.

Stafidele pot fi consumate pe post de gustare intre mese, ca atare, sau ca amestec sanatos, alături de migdale, alune de padure, prune deshidratate, smochine sau curmale. O alta metoda de consum gustoasa si sanatoasa este la micul dejun, cand o lingura de stafide poate fi pusa in bolul cu fulgi de ovaz inmuiati in lapte.

Incearca si tu!